Данните от фитнес гривните като „Фитбит” издават местонахождението на тайни

...
Данните от фитнес гривните като „Фитбит” издават местонахождението на тайни
Коментари Харесай

Бягането сутрин е полезно… освен за войниците в тайни US бази

Данните от фитнес гривните като „ Фитбит” издават местонахождението на секрети обекти на американската войска по целия свят, написа „ Вашингтон пост”. Тук не става въпрос за хакерска атака или скрита шпионска функционалност, а за величествен гаф на управляващите – в интернет има интерактивна карта със свободен достъп, на която се вижда всеки консуматор, който е решил, да вземем за пример, да потича към секретната база на Централно разузнавателно управление на САЩ, в която работи.

Фирмата „ Страва”, която поддържа картата, твърди, че на нея се вижда интензивността на 27 млн. консуматори на фитнес гривни и мобилни приложения за спорт. Данните не са в действително време, а съдържат агрегирана информация сред 2015 година и септември 2017 година

Голямата част от Съединени американски щати и Европа безусловно „ блестят” поради многото хора, които употребяват този вид услуга. Не е по този начин обаче в зоните на спор като Ирак и Сирия, където е „ тъмно”… или не напълно. При по-внимателен взор се виждат единични следи от консуматори в регионите на известни американски бази, а също и тук-там, където се подозира, че има секрети обекти.



Сред „ осветените” обекти са база в Сомалия, противоракетна установка в Йемен и други. Разкритието е на 20-годишен студент по национална сигурност от Австралия.

Strava released their global heatmap. 13 trillion GPS points from their users (turning off data sharing is an option). https://t.co/hA6jcxfBQI … It looks very pretty, but not amazing for Op-Sec. US Bases are clearly identifiable and mappable pic.twitter.com/rBgGnOzasq
— Nathan Ruser (@Nrg8000) January 27, 2018
Експерти разясняват, че е допустимо огромна част от необикновената интензивност да е обвързвана с интернационалните филантропични организации или дори бойци от други армии (има такива случаи с съветските военни обекти в Сирия). Съвпадението с US военни бази обаче не е инцидентно – от 2013 година е в ход огромна стратегия за битка със затлъстяването в американските въоръжени сили, като детайл от нея е внедряването на фитнес гривни. Войниците ги носят както по време на патрул, по този начин и до момента в който упражняват.

Сега Пентагонът незабавно ще трансформира инструкциите за използването им, с цел да няма евентуалният съперник лесна и налична опция да разузнава своите цели.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР