Данните от Евростат показват, че колкото по-ваксинирана срещу ковид е

...
Данните от Евростат показват, че колкото по-ваксинирана срещу ковид е
Коментари Харесай

В края на пандемията: България се оказа с най-малка свръхсмъртност в ЕС

Данните от Евростат демонстрират, че колкото по-ваксинирана против коронавирус е дадена страна, толкоз повече летални изходи над нормата има

България регистрира най-малка свръхсмъртност в края на пандемията от ковид-19. Това сочат последните данни на Евростат. Статистическата работа към Европейската комисия събира информация за страните в Европейския съюз и хармонизира статистическите способи за събиране на данни в другите страни членки.

Миналата седмица СЗО разгласи, че краят на пандемията е близо. В неделя американският президент Джо Байдън непосредствено съобщи, че пандемията е завършила. Към юни 2022 година България има спад в наднормената смъртност със 7,9%. Това е рекордно добър индикатор за Европейски Съюз, изключително като се има поради, че ограниченията за битка с коронавирус в България бяха едни от най-меките, а страната е и най-слабо имунизираната против коронавирус страна в Европейски Съюз.

Също сериозен спад в изключителната смъртност регистрират още няколко страни с ниска имунизация – Унгария – 0,3% и Словакия – 1,9%. В другия лагер – с най-голяма свръхсмъртност даже в този момент, когато коронавирус е измършавял, са все страни, където имунизирането бе или наложително, или наложително. Тук са Португалия, Испания, Германия, Австрия, Нидерландия, Гърция.

Продължава и серията от неочаквани и необясними смърти при спортисти в Западна Европа и Северна Америка, където всички трениращи също трябваше да минат през няколко курса наложителна имунизация, с цел да бъдат позволени до надпревари.

Всички тези данни бяха систематизирани във вечерното шоу на Марк Стейн по английския новинарски канал GBNews.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР