Данните от Европа също потвърждават, че във възрастовата група от

...
Данните от Европа също потвърждават, че във възрастовата група от
Коментари Харесай

Д-Р Кунчев Разкри Кои Са Най-Застрашени От Грипа И Какви Са Рисковете От Пневмонията

Данните от Европа също удостоверяват, че във възрастовата група от 15 до 60 години заболеваемостта е най-висока. Там се следят и затрудненията.

Тази година в по-ниската детска възраст има и много възпаления на междинното ухо, отити, само че главното е пневмонията. По-характерното, обаче е, че в тази ситуация тя протича мълниеносно, тежко. От 24 до 48 часа визира белия дроб и може да докара до дихателна непълнота и в някои случаи даже заплашва живота, изясни доктор Ангел Кунчев. Той сподели още, че въпреки грипът да стартира като респираторно заболяване, той може да засегне всички органи и системи в организма и да докара до огромни неприятности, като не би трябвало да бъде подценяван.

Д-р Ангел Кунчев предложи при опция хората да си останат у дома и да лимитират контактите си. Посещението при доктор обаче е наложително при по-ниските възрастови групи и когато признаците не отшумяват до 4 дни, а се усложняват, добави основният държавен здравен контрольор. Д-р Кунчев означи, че оповестяването на грипна почивка е ефикасен способ за битка с разпространяването на заболяването, с който обаче не трябва да се злоупотребява.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР