Данните от електронното досие на децата са достъпни само с

...
Данните от електронното досие на децата са достъпни само с
Коментари Харесай

Електронните досиета на децата са вече достъпни в е-здраве

Данните от електронното досие на децата са налични единствено с електронен автограф. Това съобщи през днешния ден Ивайло Стойчев - мениджър-проекти в " Информационно обслужване " АД.

Е-досието на малчуганите към този момент е налично в Националната здравноинформационна система чрез приложението е-здраве. То съдържа информация за прегледи, ваксини, издадени предписания и други.

По думите на зам.-министъра на опазването на здравето Петко Стефановски родителите към този момент ще могат да получават информация от е-досието.

" Електронното досие, което се поддържа на уеб страницата на НЗОК, е единствено за здравноосигурени лица ", сподели Александър Огнянов, шеф на дирекция " Здравно-информационни системи " в Министерството на здравеопазването.

В досието се вписват данни от лечебни заведения, които работят по контракт с Касата, до момента в който е-досието в НЗИС съдържа данни за всички жители, уточни още Огнянов.

Припомняме, че мобилното приложение еЗдраве, което дава достъп на потребителите до персоналното им здравно досие и до всички налични електронни здравни документи, вписани в Националната здравноинформационна система - бе показано пред ноември 2022 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР