Данните от доклада на Европейката агенция за околна среда за

...
Данните от доклада на Европейката агенция за околна среда за
Коментари Харесай

Европейската агенция за околна среда: Българските плажове са чисти и безопасни

Данните от отчета на Европейката организация за околна среда за България демонстрират, че нашето Черноморие е безвредно място във връзка с чистотата на морската вода .
Изследвани са 816 проби от 91 плажа в страната, като задачата е била да се откри какъв брой от тях са годни за къпане и има ли рискови. Анализите са напълно в интерес на българските морски води. Оказва се, че над 50% са с качество, което може да се назова " чудесно " за потребление от хората. На високите европейски условия дават отговор 52 линии.
В отчета се споделя още, че качество, което може да бъде несъмнено като „ положително “, се отнася за 37 плажа в България , а 7 получават оценка равняваща се на „ приемливо “.
От картата в отчета се виждат местата, къде са чистите води с най-хубаво качество. Те са маркирани с тъмносиня точка. В акваторията на бургаски район, това са местата до Обзор на север и в посока Приморско, на юг.

Със светлосини точки са маркирани плажовете в Царево, Синеморец и Резово. И там водата за къпане е добра, само че не отлична, сочи в отчетът.
В региона на Варна са маркирани плажове с чудесно качество, само че там се намира и единственото място в страната, маркирано с червен цвят на картата.
Според експертите цветът на морската вода не е прецизен индикатор за качеството и. Важни са индикаторите от химическия разбор на водата. Основният извод от отчета на Европейката организация е че, Черно море е уместно за къпане, освен поради положителните индикатори, само че и поради обстоятелството, че е едва солено, относително топло и без рискови жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР