Данните от деня на Черния петък за 2021 г. показват

...
Данните от деня на Черния петък за 2021 г. показват
Коментари Харесай

16% по-малко онлайн покупки на Черния петък

Данните от деня на Черния петък за 2021 година демонстрират спад в общия брой подадени поръчки с 16% по отношение на същия интервал на предходната година. Наблюдава се обаче съществено нарастване в междинната стойност на единичната покупка. Това води до заключението, че клиентите са по-прецизни в избора си и са склонни да създадат по-обмислени и по-скъпи покупки, което може да компенсира спада в поръчките, сочат данните на сдружението за потребителско кредитиране.

Компютрите, тв приемниците и мобилните телефони са били най-търсените артикули на Черния петък за 2021. Общият дял на тези три продукта от всички продажби е 62%. Веднага след тях се подреждат пералните и сушилните, следвани от климатичната и отоплителна техника.Миналата година 52% от поръчките в деня на Черния петък са онлайн, до момента в който тази година данните сочат растеж с 10% или 62% от клиентите. Отделно данните от изследването регистрират повишаване на онлайн поръчките в деня на Черния петък и постоянни равнища по време на почивните дни.

И тази година делът на дамите продължава да нараства, като се регистрира покачване с 3% по отношение на 2020 година Повечето клиенти, закупили стока с финансиране, са на възраст 29-39 години, като се регистрира лек спад с 2% по отношение на 2020 година По-голямата част от купувачите, попадащи във възрастова група 39-50 години, избират да пазарят във физическите обекти на търговски сътрудници, за разлика от тези на възраст сред 29-39 години, при които доминира онлайн извършването на покупки.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР