Данните на 87 милиона души са изтекли от профилите им

...
Данните на 87 милиона души са изтекли от профилите им
Коментари Харесай

Фейсбук разкри, че са взети данните на 87 милиона души

Данните на 87 милиона души са изтекли от профилите им във Facebook, благодарение на компанията " Кеймбрдиж Аналитика ". Досега се твърдеше, че обект на откриване на персонални данни са 50 милиона души. Вече се приказва и за наранени консуматори и в Европа, освен в Съединени американски щати. В конферентен диалог с публицисти Марк Зукърбърг още веднъж призна, че компанията е позволила голяма неточност.

Повече от час - толкоз продължи спонтанното изявление на Марк Зукърбърг. Няма по какъв начин, когато изграждаш нещо като Facebook, което няма аналог и е невиждано, да не объркаш нещо, сподели Зукърбърг.

Марк Зукърбърг, изпълнителен шеф на Facebook: Не сме създали задоволително, с цел да предотвратим злоупотреби и да обмислим по какъв начин хората могат да употребяват инструментите ни и с цел да вредят. И това се отнася за подправени вести, повлияване на избори, тирада на омразата, както и за хората, които вършат софтуера и за опазването на персоналните данни. Не си дадохме сметка какъв брой огромна е нашата отговорност, и това беше голяма неточност. Това беше моя неточност.

Скандалът гръмна откакто стана ясно, че компанията за политически съвещания " Кеймбридж Аналитика " е употребила непозволено данните на милиони хора, събрани от Facebook.
Марк Зукърбърг, изпълнителен шеф на Facebook: Планираме измененията, които вкарваме, да се отнасят за всички консуматори, освен в Европа. Дали приложенията ще са идентични - не напълно. Ще имаме поради спецификата на пазарите, другите законови положения.
Голяма част от пропуските са отстранени, само че специалисти предизвестяват - новите правила изясняват по какъв начин и за какво се събират данните, само че това не трансформира обстоятелството, че те се събират. Facebook отстранява и търсенето по телефон или мейл, откакто се оказа, че и тази информация е била налична за фирмите, ползващи платформата.

И до момента в който Зукърбърг отговаряше на въпроси, от " Кеймбридж Аналтика " написаха в Туитър, че са разполагали с данните единствено на 30 милиона консуматори. Днес Европейска комисия разгласи, че злоупотребата с персонални данни е неприемлива.
Кристиян Виганд, представител на Европейска комисия: Оказва се, че и консуматори в Европа са наранени от приключването на данни. Еврокомисарят по правораздаването Юрова прати писмо до оперативния изпълнителен шеф на Facebook Шерил Сандбърг, в което моли за спомагателни уточнения.
Аз към момента съм отпред на тази компания, сподели още Марк Зукърбърг и акцентира, че не обмисля вид да се отдръпна. Въпреки зачестилите упреци, че е основал, нещо, което към този момент не може да управлява.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР