Данните, които ще прочетете надолу, в момента са може би

...
Данните, които ще прочетете надолу, в момента са може би
Коментари Харесай

Колко е голям островът от боклуци в Тихия океан

Данните, които ще прочетете надолу, сега са може би най-големият знак, че човечеството е поело в самоубийствена пътека, по която завлича и растителното, и животинското разнообразие на планетата.

През последните няколко години постоянно виждаме изявления за образувал се в северните елементи на Тихия океан остров, формиран от десетки хиляди тонове отпадък - 80 000, в случай че би трябвало да сме точни.

Миналият месец излезе и изследване, което заяви за размерите на острова, които все още се равняват на 1 600 000 квадратни километра - 4 пъти по-голям от Германия и малко по-малко от 15 пъти територията на България.

Островът съдържа над 1.8 трилиона частици отпадък, като 46% от това количество е формирано от остарели риболовни мрежи и корда.

 Снимка 350490

Същото изследване сочи, че районът е богат на разнообразни типове морски костенурки, чиято диета сега е формирана от над 76% пластмаса.

Трудно е да измислим каквото и да е умозаключение на актуалната публикация, защото данните са повече от шокиращи, и каквото и да кажем, ще бъде прекомерно нищожно за мащабите на това събитие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР