Данните, които прокуратурата е получила при проверките за недекларирано имущество

...
Данните, които прокуратурата е получила при проверките за недекларирано имущество
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Данните за необявено имущество в чужбина от политици и съдии може би са служили за натиск

Данните, които прокуратурата е получила при инспекциите за недекларирано имущество в чужбина, притежавано от хора от правосъдната система, политици, от изпълнителната власт и кметове и които не са обявявани, може да са служили и за напън върху тези лица. Тази догадка позволи служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който в петък разгласи, по въпроса с инспекцията на имущественото положение на 38 политици и магистрати с необявени у нас парцели в чужбина.

Пред БНР в събота той разяснява, че прокуратурата преднамерено държи тези данни. Като допустима причина за това той уточни нежеланието да си основава неприятности със мощните на деня. Другата е, че такива хора са мощно уязвими и елементарно манипулируеми и " могат да правят доста неща под диктовка ", сподели Рашков и уточни, че в случай че има данни за арбитър, то той би решил дело по метод, по който му кажат началниците, с цел да не се даде публичност на случая му.

" Висш съдебен съвет има много изрично държание в поддръжка на основния прокурор неслучайно. Прокуратурата има данни за магистрати от Висш съдебен съвет. Там има материали за почитан прокурор и за неговата брачна половинка. Един подобен прокурор няма да изиска да се разгласяват такива данни, тъй като ще зародят въпроси и за него самия ", съобщи вътрешният министър.

Рашков позволи, че е допустимо тези политици или магистрати да не са заявили имуществата си поради придобиването им посредством корупционно държание. По негови данни тези случаи са към 70-80 като половината към този момент са тествани, само че не се афишира кои са хората.

" Оперативната работа би трябвало да направи нужното да изслуша и Бойко Борисов ", сподели служебният вътрешен министър по отношение на заявката си за по случая " Ало, Ваньо " и осъществените в петък разпити на някогашни прокурори и настояща следователка, и някогашния аграрни министър Мирослав Найденов по отношение на случая с прекратеното дело против Найденов за препоръчан 200 хиляди лева рушвет на някогашния началник на фонд " Земеделие Светослав Симеонов. Той бе отхвърлен от работа, подаде тъжба, само че по-късно се отхвърли от показанията си е бе изпратен като аграрни аташе в Брюксел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР