Данните до момента показват, че на територията на цялата страна

...
Данните до момента показват, че на територията на цялата страна
Коментари Харесай

Междинни резултати от стартиралата специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата ​

Данните досега демонстрират, че на територията на цялата страна през последното денонощие са тествани повече от 9000 МПС

9117 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 12 351 водачи и пасажери. Съставени са 2405 фиша и 752 акта за открити административни нарушавания, оповестиха от  пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. В рамките на миналия ден са открити общо 26 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 14 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, а трима са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 16 души, а петима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни: по метода " линеен надзор " са тествани 1714 МПС и 2053 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 524 фиша и 156 АУАН. Установени са трима водачи, карали след приложимост на алкохол над 1,2 промила. Петима са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР