Данни на НСИ за 2023 г.В най-бедния район процентът е

...
Данни на НСИ за 2023 г.В най-бедния район процентът е
Коментари Харесай

Всеки десети българин не е влизал в интернет

Данни на Национален статистически институт за 2023 година
В най-бедния регион процентът е двоен

Над 10% от българите в никакъв случай не са влизали в интернет. Това регистрира Националният статистически институт (НСИ) за 2023 година Точно 88,5% от семействата у нас имат достъп до Мрежата в домовете си, което е растеж от 31,8% за последните 10 години. За съпоставяне предходната година процентът е бил 87,3.

По региони на дъното на класацията е Северозападният, където съвсем 20% от хората нямат интернет. Първенец в класацията по достъп разумно е Югозападният регион, където е и София. Там близо 93% сърфират в Мрежата.

От семействата, живеещи в градовете, 91,8% разполагат с интернет връзка, а при тези в селата относителният дял е 77%. Домакинствата с деца употребяват по-активно световната мрежа, като 97,7% имат достъп, при 87,1% за семействата без деца.

През 2023 година 79,8% от лицата на възраст сред 16 и 74 навършени години употребяват интернет всеки ден или най-малко един път седмично на работа, у дома или на друго място. Делът на хората, които в никакъв случай не са сърфирали в интернет, понижава до 11,8%, прецизират от Национален статистически институт.

Притеснения, че дейностите в интернет се записват за проявление на персонализирани реклами, имат 36% от хората, 9,6% трансформират настройките на интернет браузъра си, с цел да лимитират броя на “бисквитките ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР