Данни на Британския консорциум за търговията показват, че сделките на

...
Данни на Британския консорциум за търговията показват, че сделките на
Коментари Харесай

Търговията на дребно във Великобритания удари най-големия си спад в историята

Данни на Британския консорциум за търговията демонстрират, че покупко-продажбите на дребно през ноември са записали най-значимото си намаляване, откогато организацията въобще събира данни за тях, т.е. за последните най-малко 25 години, съобщи Zero Hedge. Отчетеният спад е от 4,9% на годишна основа.

Изследването обаче не обгръща цялостния месец ноември, а интервала от 27 октомври до 23 ноември. Същевременно едни от най-силните дни за търговията - Черният петък и Кибер понеделник се организираха надлежно на 29 ноември и 2 декември.

" На първо четене, данните за ноември, съгласно които продажбите се свиват с 4,9%, може да оставят неприятно усещане у търговците ", разяснява шефът на комерсиалните изследвания в KPMG за Англия Пол Мартин. " Но в случай че се поправят за по-късното протичане на Черния петък и Кибер понеделник и в случай че се прави оценка същия брой търговски обекти като тези, които са били дейни през миналия сезон, продажбите е евентуално да са се нараснали с незначителните 0,4%. "

По думите му най-важният въпрос пред потреблението на дребно сега е дали търсенето може да компенсира за разочароващото показване на бранша през 2019 година От началото на годината той е отчел растеж на продажбите само през януари, април и юли. Подобряването на бранша през тези месеци обаче е по-ниско спрямо спадовете, регистрирани през останалите.

" Наблюдава се продължаващ спад на разноските за хранителни артикули през ноември и не е ясно дали наклонността ще се обърне около наближаващите празници ", сподели основният изпълнителен шеф на IGD Сюзън Барат. " Финансовото доверие на потребителите остава ниско, макар че неотдавна регистрира леко покачване, защото фокусът се измести от Брекзит към Коледа. "

Според други специалисти несигурността към напускането на Европейския съюз ще продължи да оказва напън върху крайното ползване. " Ако политиците желаят да предотвратят конфликта на потребителите с увеличаващите се цени и усложнения достъп до артикули и услуги, те би трябвало да слагат безпрепятственото овакантяване и елиминирането на опцията от налагане на мита върху вноса преди всичко в програмата си ", разяснява основният изпълнителен шеф на Британския консорциум за търговията Хелън Дикинсън. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР