Дънки Levi’s, открити в минна шахта, са продадени в малък

...
Дънки Levi’s, открити в минна шахта, са продадени в малък
Коментари Харесай

Откриха дънки в минна шахта, продадоха ги за 76 000 долара

Дънки Levi’s, открити в минна шахта, са продадени в дребен град в Ню Мексико, а купувачи са 23-годишният Кайл Хаунтър и неговият другар Зип Стивънсън, предава CNN. С наградата на купувача цената скача до 87 400 $.

Денимът е продаден за 76 000 $ – една от най-високите цени, плащани в миналото за чифт. Хаунтър заплаща 90%, а Стивънсън – останалите 10%.

" Тези дънки са извънредно редки – изключително в това фантастично износено положение и размер “, сподели Стивънсън пред CNN. За достоверността на панталона свидетелстват и неговите крачоли - изпъстрени с восък от миньорите, наети да осветяват пътя със свещи.

Той чува за първи път за дънките преди към пет години, когато са открити в американския запад от Майкъл Харис, който е претърсил минимум 50 изоставени мини в продължение на пет години и не е намерил чифт със същото качество, съгласно на Стивънсън.

Съществуват единствено няколко сходни чифта, само че те се съхраняват в музеи и са прекомерно деликатни за носене. " Този чифт обаче са изненадващо издръжливи, тъй че несъмнено могат да се носят “, споделя още новият им притежател.

" Лесно мога да си показва Джони Деп или Джейсън Момоа да ги носят “, добавя той.

Търгът се организира в Durango Vintage Festivus в покрайнините на дребното градче Ацтек. Четиридневният фестивал се провежда от специалиста по винтидж деним Брит Итън, който разказва намирането на продукти като този като " цялостно пристрастяване ".

" Занимавам се с този бизнес от четвърт век и приблизително винтидж дънки костват към 100 $. Така че да намериш чифт толкоз скъп е един път в живота “, споделя той.

Итън споделя, че в началото не е възнамерявал да продаде дънките, заради което ги е предложил на тази " голяма " цена. Но като се има поради тяхната необичайност, не е изненада фактът, че са се продали на търга.

Макар и емблематични за американския запад, дънките свидетелстват и за мрачен епизод от историята на страната. Вътрешният джоб е отпечатан с фразата: " Единственият тип, създаден от бял труд “. Wall Street Journal цитира представител на Levi`s, който изяснява, че компанията е употребила този девиз след въвеждането на признатия през 1882 година закон, който не разрешава на китайски служащи да влизат в Съединени американски щати. По-късно, през 1890 година Levi`s изоставя както тази политика, по този начин и лозунга.

Какво обаче ще бъде ориста на дънките? " Бихме обмислили да ги предложим за продажба на извънредно заинтригуван частен покупател “, споделя единият притежател – Стивънсън. Засега те се съхраняват в сейф покрай магазина Denim Doctors на Стивънсън в Лос Анджелис и са налични за гледане след спогодба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР