Данийл Медведев спечели титлата на силния тенис турнир от сериите

...
Данийл Медведев спечели титлата на силния тенис турнир от сериите
Коментари Харесай

Медведев грабна втора титла от сериите Мастърс 1000

Данийл Медведев завоюва купата на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, откакто надигра във финала Александър Зверев с 6-4, 6-1 за към час и 15 минути игра.

Единствено в първия сет имаше конспирация, откакто руснакът дръпна с ранен пробив, само че немският му конкурент се завърна в битката за откриващата част след рибрейк в петия. В последна сметка Зверев се пропука още веднъж в най-неподходящия миг и загуби първия сет. Това се оказа основно за развиването на втория, в който Медведев сподели страховит тенис и дръпна на бърза ръка с 5-0. Саша въпреки всичко записа гейм на достойнството, само че това бе всичко от него в този сет.

Така руснакът сграбчи втората си купа от сериите Мастърс 1000, откакто при първото си присъединяване във край от сходна категория завоюва едвам три гейма против Рафаел Надал в Торонто, само че победи Давид Гофен в разногласието за трофея в Синсинати. След достигането си до финала на Ю Ес Оупън Медведев е в серия от 18 поредно извоювани сета – девет следващи триумфа, които включват и купата на домашния шампионат в Санкт Петербург.

Това е четвърти трофей през тази година за 23-годишния тенисист след триумфите в София, Санкт Петербург и Синсинати. Зверев към този момент е с еднакъв баланс във финалите си на Мастърс 1000 съревнования – 3-3. Германецът доближи и полуфиналите в Пекин предходната седмица, като несъмнено демонстрира усъвършенстване в играта си след Лейвър Къп. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР