Данийл Медведев се класира за втория кръг на турнира по

...
Данийл Медведев се класира за втория кръг на турнира по
Коментари Харесай

Медведев отвя Басилашвили за час и една минута игра във Виена

Данийл Медведев се класира за втория кръг на шампионата по тенис на твърди кортове във Виена с награден фонд от 2 489 935 $. Поставеният под номер 1 в схемата руснак се оправи елементарно с грузинеца Николоз Басилашвили след 6:2, 6:2.

Намиращият се на четвърто място в международната класация Медведев реализира общо четири пробива в срещата, траяла единствено 61 минути.

26-годишният съветски тенисист ще се изправи против Доминик Тийм във втория кръг на шампионата в австрийската столица.

Стефанос Циципас завоюва със 7:6 (2), 6:2 против представителя на домакините Денис Новак. В първата част двамата тенисисти размениха по един пробив и доближиха до тайбрек. В него поставеният под номер 2 грък поведе с 5:1, с цел да се поздрави с краен триумф.

Във втория сет Циципас взе задатък от два пробива и 4:1, с цел да завърши дуела след тъкмо 90 минути.

Следващият съперник на Стефанос Циципас във Виена ще бъде Борна Чорич. Двубоят ще бъде повтаряне на финала от шампионата в Синсинати, когато купата беше извоювана от хърватина.

Шестият в схемата Яник Синер също продължава напред в австрийската столица. Италианецът завоюва с 6:3, 6:3 против Кристиан Гарин (Чили) и към този момент има 27 победи на твърди кортове през 2022 година.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР