Данийл Медведев се класира за финала на Australian Open, след

...
Данийл Медведев се класира за финала на Australian Open, след
Коментари Харесай

Медведев си уреди финал с Джокович в Мелбърн

Данийл Медведев се класира за финала на Australian Open, откакто надделя Стефанос Циципас с 6-4, 6-2, 7-5 за малко над два часа игра.
Руснакът завоюва безапелационно първите два сета, като осъществя един пробив в откриващата част и два във втората. Той потегли с подобен и при започване на третия сет и когато изглеждаше по този начин, като че ли Медведев ще победи безпроблемно, първата ракета на Гърция върна брейка и затрудни противника.
Руснакът обаче резервира хладнокръвие, проби още веднъж на собствен ред и сервира сполучливо за мача.
Той се класира за втория си край в шампионатите от Големия шлем след конфликта за купата на US Open през 2019, когато отстъпи в трагичен петсетов трилър на Рафаел Надал.
Медведев записа 20-а поредна победа, датирайки от Мастърса в Париж в края на предходната година, като завоюва поредно конкуренцията в зала „ Берси “,
Финалите на ATP в Лондон и отборната конкуренция ATP Cup с Русия. В неделния край на Откритото състезание първенство на Австралия той ще играе с осемкратния първенец в Мелбърн Новак Джокович, който се оправи през вчерашния ден със сънародника на Медведев – Аслан Карацев, в три сета.
Медведев, който при триумф във финала ще се изкачи до второто място в международната класация, има седем мача против международния номер 1, като е спечелил три от тях, в това число и последния във Финалите на ATP в груповата фаза с 6-3, 6-3.
Двамата имат и дуел на Australian Open през 2019, когато Джокович победи в четири сета на 1/8-финалите. Сърбинът в никакъв случай не е губил край в Мелбърн, печелейки купата през 2008, 2011-13, 2015-16, 2019-20.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР