Данийл Медведев продължи с успешното си представяне на US Open.

...
Данийл Медведев продължи с успешното си представяне на US Open.
Коментари Харесай

Медведев обърна Кьопфер и отново се заяде с публиката

Данийл Медведев продължи с сполучливото си показване на US Open. Поставеният под №5 в схемата руснак доближи до 1/4-финала на шампионата, побеждавайки германеца Доминик Кьопфер с 3:6, 6:3, 6:2, 7:6(2). След мача той още веднъж не пропусна да се заяде с публиката, която през целия мач бе против него. Той съобщи, че освиркванията от трибуните са му дали сили за този поврат, макар че е имал болки в рамото преди мача.

Срещата не потегли изключително добре за Медведев, който загуби първия сет с 3:6 и по-късно позволи пробив още в първия гейм и на втория сет и нещата по никакъв начин не изглеждаха добре за него. Постепенно обаче руснакът откри играта си и върна пробива за 2:2, а по-късно още един път проби подаването на противника си, като най-после съумя да изравни резултата в сетовете с 6:3 в своя изгода.

В третия сет Медведев към този момент заигра много по-освободено и завоюва безапелационно с 6:2. След това и Кьопфер сподели темперамент и се бори до самия край в четвъртия сет, който стигна до тайбрек. В него обаче руснакът въпреки всичко надви със 7:2 точки и по този начин завоюва и мача.

В идващия кръг Медведев чака спечелилия от срещата сред Новак Джокович и Стан Вавринка.

“Да, играя сносно на хард, само че това, което желая да кажа е, че през днешния ден губех с със сет и с 0:2. Преди мача имах болки в рамото и взех толкоз болкоуспокояващи, колкото е разрешено. Но вие ме стимулирахте и това, че бяхме против мен ми даде сила да печеля. Със сигурност ще виждам Джокович и Вавринка. И двамата са превъзходни първенци. Имам голям почит и към двамата и мисля, че ще е доста забавен мач и ще се приготвя добре за него. Надявам се да бъда пресен. А вие продължавайте да ми давате тази енергия”, обърна се Медведев към публиката.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР