Дания заяви в понеделник, че ще забрани ваксината на срещу

...
Дания заяви в понеделник, че ще забрани ваксината на срещу
Коментари Харесай

Дания забрани ваксината на Johnson&Johnson

Дания съобщи в понеделник, че ще забрани имунизацията на против ковид заради терзания по отношение на образуването на кръвни съсиреци, след сходен ход на Копенхаген против имунизацията на AstraZeneca.
Датските здравни управляващи означават, че Европейската организация по медикаментите (EMA) " е стигнала до заключението, че съществува допустима връзка сред редки, само че тежки случаи на формиране на кръвни съсиреци " и лекарството JohnsonJohnson.
Както EMA, по този начин и Световната здравна организация предлагат потреблението на имунизацията JohnsonJohnson въз основа на това, че изгодите надвишават рисковете. Но датските здравни чиновници обявиха, че актуалната удобна епидемиологична обстановка в скандинавската страна значи, че може да се оправи и без J&J и ще разчита единствено на имунизациите Pfizer/BioNTech и Moderna.
" Датските здравни управляващи стигнаха до заключението, че изгодите от потреблението на имунизацията против COVID-19 на JohnsonJohnson не надвишават риска от причиняване на вероятния неподходящ резултат... при тези, които получават имунизацията ", се споделя в изказването на властта. „ Следователно Датските здравн5и управляващи ще продължат програмата за всеобща имунизация против COVID-19 без имунизацията на JohnsonJohnson “.
 Ангел Кунчев: Решихме у нас да се ползва имунизацията на Янсен Ангел Кунчев: Решихме у нас да се ползва имунизацията на " Янсен "
Нашето решение е да се употребява имунизацията на " Янсен ", чакаме още една доставка и ще се разпредели в празничния интервал. Това сподели глав...
Според управляващите епидемията в Дания сега е „ под надзор “ и „ разпространяването на имунизацията напредва приемливо с други налични ваксини “. Но те признаха, че решението ще забави акцията за имунизация.
В средата на април Дания разгласи, че изважда имунизацията на AstraZeneca от акцията си за имунизиране, откакто я спря месец по-рано, базирайки се на сходни опасения, ставайки първата страна в Европа, която изцяло спря имунизацията.
Дания съобщи, че може да преоцени използването на двете ваксини, в случай че обстановката се промени. „ Възможно е да се появят нови познания или обстановката в Дания може да се промени, да вземем за пример във връзка с инфекциозното налягане, тежестта на болесттите, контрола на епидемиите или съществуването на други ваксини “, съобщи здравният орган.
От 5,8 милиона поданици на Дания, 11,5 % са изцяло имунизирани, а 23,4 % са получили първата доза от имунизацията. В момента има четири ваксини, утвърдени за приложимост в Европейски Съюз: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca и JohnsonJohnson - последните две са непокътнати за възрастни хора в множеството европейски страни. През април Съединени американски щати краткотрайно стопираха използването на имунизацията JohnsonJohnson, откакто тя беше обвързвана с редки случаи на тромбоза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР