Дания заяви днес, че е прекратила разследването си на експлозиите

...
Дания заяви днес, че е прекратила разследването си на експлозиите
Коментари Харесай

Дания прекрати разследването на експлозиите на газопровода Северен поток

Дания съобщи през днешния ден, че е прекратила следствието си на детонациите през 2022 година на газопровода " Северен поток ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " на стойност няколко милиарда $, транспортиращи съветски газ под Балтийско море до Германия, бяха взривени през септември 2022 година Поредицата детонации стана в изключителните стопански зони на Швеция и Дания и докара до изпускане на големи количества метан във въздуха.

Русия и Западът, които са в борба поради съветската инвазия в Украйна през февруари същата година, започнаха да се упрекват взаимно за случая. И двете страни отхвърлиха да са забъркани и никой не пое отговорност за детонациите, отбелязва Ройтерс. 

" Няма задоволително информация, с цел да продължим случая в Дания, по тази причина полицията в Копенхаген реши да приключи следствието на детонациите ", сподели датската полиция в изказване. 

По-рано този месец Швеция също приключи следствието си. Тя се аргументира, че казусът не е от нейната подготвеност, само че добави, че е предала откритите досега доказателства на немски следователи, отбелязва Българска телеграфна агенция.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР