Дания вече ни подкрепя за Шенген. Това се разбра от

...
Дания вече ни подкрепя за Шенген. Това се разбра от
Коментари Харесай

Само Нидерландия остана да клекне за членството ни в Шенген

Дания към този момент ни поддържа за Шенген. Това се разбра от зам.-министъра на външните работи Костадин Коджабашев, който през днешния ден даде брифинг в Министерство на външните работи.
" Темата за присъединение на България към Шенген е на дневен ред от над десетилетия. Страната ни извърши критериите за присъединение още през 2011 година Готовността на нашата страна за участие в Шенген беше неколкократно потвърждавана и от Европейския парламент,и от Съвета на Европейски Съюз. Присъединяването ни се оказа не толкоз механически, колкото политически въпроси ".
Относно идната промяна на Шенгенското пространство още веднъж се е сложила позамрялата тематика за разширението на Шенген, по тази причина и упоритостта на служебния кабинет е да се употребява оптимално тази отворена врата и страната ни, в случай че е допустимо в края на годината, да стане пълновръстен член, стана още ясно на брифинга.
" България поддържа деен разговор с всички скептично настроени държави-членки и работи самодейно ".
България и Румъния изготвят презентации по отношение на степента на използване на достиженията на шенгенското право, а те ще бъдат показани при започване на идващия месец, а в края на месеца идва комисия от специалисти, която под координацията на Европейска комисия ще направи инспекция. " България и Румъния взаимно поканиха на непринуден принцип екип от специалисти, които на място тук в България и Румъния да се срещнат по какъв начин двете страни ползват последните постижения на шенгенското законодателство. Инициативата беше подета от нашата страна ", изясни Коджабашев. 
" Добър сигнал е, че към този момент има някои положителни настройки от някои от скептично настроени държави-членки. За образец е посоча Народното събрание на Дания ", сподели той. Коджабашев сподели, че Дания, която ще ни поддържа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР