Дания вече ни подкрепя за Шенген. Това се разбра от

...
Дания вече ни подкрепя за Шенген. Това се разбра от
Коментари Харесай

Външно: Дания вече ни подкрепя за Шенген

Дания към този момент ни поддържа за Шенген. Това се разбра от зам.-министъра на външните работи Костадин Коджабашев, който през днешния ден даде брифинг в Министерство на външните работи.
Прочетете още
" Темата за присъединение на България към Шенген е на дневен ред от над десетилетия. Страната ни извърши критериите за присъединение още през 2011 година Готовността на нашата страна за участие в Шенген беше неколкократно потвърждавана и от Европейския парламент,и от Съвета на Европейски Съюз. Присъединяването ни се оказа не толкоз механически, колкото политически въпроси ".

Относно идната промяна на Шенгенското пространство още веднъж се е сложила позамрялата тематика за разширението на Шенген, по тази причина и упоритостта на служебния кабинет е да се употребява оптимално тази отворена врата и страната ни, в случай че е допустимо в края на годината, да стане пълновръстен член, стана още ясно на брифинга.

" България поддържа деен разговор с всички скептично настроени държави-членки и работи самодейно ".

България и Румъния изготвят презентации по отношение на степента на използване на достиженията на шенгенското право, а те ще бъдат показани при започване на идващия месец, а в края на месеца идва комисия от специалисти, която под координацията на Европейска комисия ще направи инспекция. " България и Румъния взаимно поканиха на непринуден принцип екип от специалисти, които на място тук в България и Румъния да се срещнат по какъв начин двете страни ползват последните постижения на шенгенското законодателство. Инициативата беше подета от нашата страна ", изясни Коджабашев. 

" Добър сигнал е, че към този момент има някои положителни настройки от някои от скептично настроени държави-членки. За образец е посоча Народното събрание на Дания ", сподели той. Коджабашев сподели, че Дания, която ще ни поддържа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР