Дания върна здравния пропуск от днес - два месеца след

...
Дания върна здравния пропуск от днес - два месеца след
Коментари Харесай

Дания върна здравния пропуск

Дания върна здравния пропуск от през днешния ден - два месеца откакто бе отменила всички ограничавания поради новия ковид, съобщи ДПА.

Сертификатът към този момент още веднъж е наложителен за влизане в питейни заведения, заведения за хранене, кафенета и нощни клубове, както и за навестяване на всеобщи прояви. Документът удостоверява, че човек е имунизиран, прекарал е причиняваното от ковид заболяване или е дал неотдавна негативен тест за патогена. Мярката важи за хора, навършили 15 години.

Дания анулира последните останали в действие ограничавания поради ковид, в това число задължението за носене на маска, на 10 септември. Правителството аргументира своето решение с високото ниво на имунизация и обстоятелството, че епидемиологичната обстановка е под надзор.

В средата на предишния месец обаче новите случаи на ковид в Дания още веднъж започнаха да се усилват. Наскоро страната записва рекорден брой новозаразени за денонощие от началото на пандемията.

В Дания, с население от към 5,8 милиона души, са доказани общо повече 412 хиляди случая на ковид. Над 2700 от инфектираните са умряли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР