Дания сваля почти всички ограничения срещу коронавируса. От началото на

...
Дания сваля почти всички ограничения срещу коронавируса. От началото на
Коментари Харесай

Дания първа в Евросъюза свали всички Covid ограничения

Дания смъква съвсем всички ограничавания против ковид. От началото на февруари остават в действие единствено някои малобройни правила за влизане в страната. Отпада задължението за носене на защитни маски, а хората към този момент няма да са длъжни да демонстрират документи, че са имунизирани, преболедували или тествани.

Вече са позволени и всеобщите мероприятия, в това число визитите на питейни заведения и нощни заведения. Дания е първата страна в Европейски Съюз, която счита да премине през вълната от Омикрон съвсем без ограничавания.

" Вече преминахме през сериозната фаза ", съобщи министър-председателят Мете Фредериксен, представена от DW. Тя счита, че сега е по-важно да се следи какъв брой от инфектираните прекарват тежки форми на Covid-19.

Фредериксен твърди, че възходящата наклонност в инфекциите е към този момент пречупена, а по-леките форми на болест с Омикрон, както и високият брой на имунизираните в страната разрешавали анулацията на забележителна част от рестриктивните мерки. Според държавното управление Ковид-19 към този момент не съставлява сериозна опасност за обществото.

Днес шестмилионна Дания има релативно огромен брой нови инфекции, дължащи се на разновидността Омикрон, само че лечебните заведения не са по този начин мощно натоварени, както се очакваше в началото.

За интервал от 4 седмици остават в действие някои ограничавания за влизане в страната, които се отнасят най-вече за неимунизираните. Ваксинирани и преболедували към този момент няма да демонстрират спомагателен отрицателен тест, само че жителите от Европейски Съюз и Шенгенското пространство, които нямат документ, че са имунизирани или преболедували, ще би трябвало да си вършат прелиминарен тест или в границите на 24 часа след влизането в страната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР