Дания ще се опита да припомни знаменитата си победа над

...
Дания ще се опита да припомни знаменитата си победа над
Коментари Харесай

Поусен: Германия е силен тим, но не и непобедим

Дания ще се опита да напомни популярната си победа над Германия във финала на UEFA EURO 92, когато се изправи против същия съперник в 1/8-финалите на тазгодишния шампионат, сподели помощник-треньорът Кристиан Поулсен. Дания не е печелила на UEFA EURO 2024 до момента, като приключи наедно в три мача, с цел да приготви конфликта си с домакините, които имат играчи като младия гений Джамал Мусиала.

Коефициентите обаче бяха подредени по сходен метод против Дания в Гьотеборг през 1992 година, когато те шокираха тогавашния международен първенец Германия с победа с 2:0 за първата си огромна купа, а тимът на Каспер Хюлманд се надява на нов героизъм в събота.

„ Германия е мощен тим, против който ще се надигнем и обстановката е малко като огромната страна против дребната страна. Но ние ще влезем в борбата и се надяваме, че можем да създадем същото, както направихме през 92 година “, сподели Поулсен сподели кореспонденти в базата на тима във Фройденщат.

 

„ Спомням си UEFA EURO 1992. Бях дете, на 12 години, само че това е един от най-големите моменти в датския футбол. И мисля, че това беше прекрасен спомен. Така че, в случай че можем да създадем това още веднъж, това би било необикновено “, добави той.

Дания стигна до полуфиналите на последното Европейско състезание, като загуби от Англия след продължения. Този път те изглеждаха малко потиснати, като означиха единствено два гола в трите си мача от групата. Те обаче бяха окуражени от това, че Швейцария надигра германците в последния си мач от групата, който приключи 1:1, откакто тимът на Юлиан Нагелсман означи изравнителен гол в добавеното време, с цел да избави равенството.

„ Ние сме доста добър тим, пазиме се доста добре и имаме положителни нападатели, които могат да наранят германците, сигурен съм “, сподели нападателят Юсуф Поулсен.

„ Играли сме един против различен преди и беше равносилен мач. Разбира се, ние също видяхме по какъв начин го направи Швейцария и виждаме себе си като сходен тим “, приключи напасателят на Република България Лайпциг.

Последната им среща беше тъждество 1:1 в другарски мач през юни 2021 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР