Дания ще разреши на някои малки бизнеси като автошколи, фризьорски

...
Дания ще разреши на някои малки бизнеси като автошколи, фризьорски
Коментари Харесай

Глътка въздух за малкия бизнес в Дания, подновят работа от понеделник

Дания ще позволи на някои дребни бизнеси като автошколи, фризьорски и козметични салони да отворят на 20 април. Това заяви през днешния ден държавното управление след наложения предишния месец режим на строга самоизолация за справяне с ковид, съобщи Ройтерс.

Дания бе една от първите страни в Европа, които постановиха карантинни ограничения. Тази седмица там бе възобновена работата на детските градини и учебните заведения, първа стъпка в разхлабването на ограниченията.

Дания отваря учебните заведения, детските градини и яслите

"Никой не желае да държи Дания затворена и ден повече от извънредно нужното ", съобщи министър-председателката Мете Фредериксен във "Фейсбук ". "Но не би трябвало да бързаме, с цел да можем да държим епидемията под надзор ", добави тя.

Дания ще резервира границите си затворени. В мощ остава възбраната за работа на заведения за хранене, питейни заведения, фитнеси и за образуване на всеобщи обществени прояви.

Дания регистрира този месец спад в броя на умрелите и на приетите в болница хора поради Ковид-19. Свързаните с вируса смъртни случаи досега са 321.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР