Дания ще позволи повече зрители в мачовете от Суперлигата до

...
Дания ще позволи повече зрители в мачовете от Суперлигата до
Коментари Харесай

В Дания взеха решение за повече фенове на стадионите

Дания ще разреши повече фенове в мачовете от Суперлигата до края на този сезон на фона на по-нататъшно облекчение на коронавирусните ограничавания.

Новото встъпление би разрешило дистанцията сред феновете по разпоредбите за обществено разстояние да бъде 1 метър спрямо предходното предписание от 2 метра, обявиха от държавното управление. Това би нараснало броя на феновете над настоящия предел от 500 души, само че облекчените ограничения важат единствено за футбола.

"Изслушахме желанието да имаме повече почитатели на стадионите. Мисля, че намерихме добър баланс сред ползите на тимовете и техните почитатели, и че би трябвало да продължим да заобикаляме разпространяването на болест ", сподели Джой Могенсен, министър на културата.

Правителството съобщи, че е взело поради, че мачовете се играят навън и разграничени могат да бъдат разграничени на браншове. Във всяка секция ще има най-вече 500 фена и всички би трябвало да са седнали. Разпоредбата ще бъде в действие до 31 август. От Брьондби обявиха пред телевизионния оператор TV2, че съгласно тях новият предел ще разреши към 7000 до 8000 фенове, което е към половината от нормалната посещаемост, която се разпределя сред притежателите на сезонни билети и спонсори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР