Дания ще играе с протестни“ екипи по време на .

...
Дания ще играе с протестни“ екипи по време на .
Коментари Харесай

Дания с протестни екипи на Мондиал 2022

Дания ще играе с „ протестни “ екипи по време на. Екипите подлагат на критика домакина Катар за нарушение на човешките права. Производителят Hummel пусна фотография на фланелки в три цвята – обичайните червен и бял, както и нетрадиционният черен. Черният екип е в чест на мигрантите които са умряли по време на подготовката за шампионата.

. „ Ние поддържаме националния тим на Дания и ще го вършим до самия край. Но това не трябва да бъде бъркано с поддръжка за шампионат, който е довел до загуба на хиляди човешки живота “, прибавят от компанията за спортна екипировка.

Още през ноември футболната асоциация на Дания даде обещание, че фланелките ще бъдат със мощни послания. Правилата на ФИФА не разрешават политически лозунги, по тази причина и носителят на посланието е дизайнът. Фланелките са едноцветни, като логото на Hummel, логото на федерацията и обичайните ленти по раменете са в същия цвят, само че със сенки, с цел да забележими. „ Не желаеме да се виждаме по време на шампионата “, обясниха от Hummel.

Дания е в група с Франция, Австралия и Тунис. Франция играе със синьо, Австралия – със златисто, а Тунис – с бяло. Това значи, че националният отбор надали ще употребява и трите екипа още в груповата фаза.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР