Дания се възмущава от Доналд Тръмп и решението му да

...
Дания се възмущава от Доналд Тръмп и решението му да
Коментари Харесай

Дания е потресена от обидата, гротеската и дипломатическия фарс, Тръмп

Дания се възмущава от Доналд Тръмп и решението му да анулира държавното си посещаване , откакто му отхвърлих да купи Гренландия, оповестяват " Ройтерс " и АП.

" Тотален безпорядък с @realDonaldTrump и анулация на държавно посещаване в Дания. Това мина от огромна опция за засилен разговор сред съдружниците до дипломатическа рецесия . Всеки би трябвало да знае, че Гренландия не се продава ", разяснява някогашният външен министър Кристиан Дженсън, член на опозиционната Либерална партия.

" Това е доста, доста шокиращо, когато става въпрос за доста непосредствен съдружник и добър другар ", съобщи представителят по външна политика на дясната партия на Дания Сорен Есперсен. Той дефинира действито на Тръмп като засегнатост към кралица Маргрет и не чака друго посещаване на президента на Съединени американски щати .
 Тръмп анулира срещата си с премиера на Дания поради Гренландия
Тръмп анулира срещата си с премиера на Дания поради Гренландия

Заради несъгласието на Мете Фредериксен със сделката…

" Това демонстрира за какво в този момент повече от всеки път би трябвало да считаме страните от Европейския съюз за най-близките си съдружници . Човекът е непредсказуем. Реалността надминава въображението ", изяснява Мортен Остергаард, водач на Датската социалнолиберална партия.

Мартин Лидегард, някогашен външен министър съобщи, че това е " дипломатически фарс ", и държанието на Тръмп е " гротескно ".

Отмяната на визитата на Тръмп е " надълбоко обидна за хората на Гренландия и Дания ", написа някогашният министър председател Хеле Торнинг-Шмид.

Обикновените датчани просто поклащат глави , а мнозина назовават Тръмп " неузрял " човек, " живеещ на друга планета ". " Смята, че може просто да купи Гренландия, той се държи като слон в стъкларски магазин ", разяснява Пернил Иверсен, 41-годишна магазинерка в Копенхаген. " Това е засегнатост за Маргрет, за Дания ", добавя Стив Гад, 55-годишен пътен служащ.

" Без причина Тръмп приема, че (автономна) част от страната ни се продава. После наскърбява и анулира посещаване, за което всички се подготвяха. Продават ли се елементи от Съединени американски щати? Аляска? Моля, проявете повече почитание ", разяснява Расмус Жарлов, член на опозиционната Консервативна партия.
 Датските депутати се подиграват с Тръмп и концепцията да купи Гренландия
Датските депутати се подиграват с Тръмп и концепцията да купи Гренландия

Но съществено регистрират възходящия интерес на Съединени американски щати към Арктика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР