Дания прие закон за разселване на кандидати за убежище в

...
Дания прие закон за разселване на кандидати за убежище в
Коментари Харесай

Дания пренасочва кандидати за убежище извън Европа

Дания одобри закон за разселване на претенденти за леговище в трети страни отвън Европейския съюз до разглеждане на молбите. Копенхаген търси партньорски страни за ръководство на лагери по мигрантските направления.

В пика на мигрантската рецесия през 2015 година в Дания дойдоха 21 хиляди бежанци и след това страната стегна миграционната си политика. Еврокомисията и датска неправителствена организация подлагаха на критика новия закон като " безконтролен и лишен от взаимност ".

Наскоро Дания подписа миграционно съглашение с Руанда, което провокира спекулации за създаване там на приемен център. Преди две седмици скандинавската страна първа в Европа анулира статута на пребиваващи на повече от 200 сирийски бежанци.

Датските управляващи акцентираха, че в някои елементи на Сирия изискванията са към този момент задоволително сигурни за завръщане. Миналата година Англия очерта проекти за създаване на център за бежанци на далечния остров Възнесение в Атлантическия океан. През последните години Австралия си навлече рецензии с лагери за претенденти за леговище в Науру и Папуа Нова Гвинея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР