Дания преустанови поставянето на дози от ваксината срещу КОВИД-19 на

...
Дания преустанови поставянето на дози от ваксината срещу КОВИД-19 на
Коментари Харесай

Дания спира временно ваксинирането с препарата на АстраЗенека

Дания прекрати слагането на дози от имунизацията против КОВИД-19 на компанията АстраЗенека заради опасения, че при хора, на които тя е била сложена, са се образували тромби, съобщи Франс прес.

Решението е подбудено от информации за съществени случаи на формиране на тромби при хора, имунизирани с АстраЗенека, заявиха датските здравни управляващи, само че и уточниха, че към сегашния миг връзката сред имунизацията и образуването на тромби към момента не е дефинитивно потвърдена.

Датските здравни управляващи не показаха какъв брой на брой са откритите случаи за формиране на тромби. Според тях още шест европейски страни са прекратили използването на имунизациите на АстраЗенека.

Дания ще спре да употребява имунизацията на британско-шведската компания за период от 14 дни. Датските здравни управляващи обявиха, че ще проверяват въпроса дружно с отрасловите органи на други страни от Европейския съюз и с Европейската организация по медикаментите. Те подчертаха, че не са се отказали от потреблението на имунизацията, а единствено краткотрайно стопират слагането на дози от нея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР