Дания постигна изстрадана, но много ценна победа с 2:1 над

...
Дания постигна изстрадана, но много ценна победа с 2:1 над
Коментари Харесай

Дания сломи Исландия с две дузпи

Дания реализира изстрадана, само че доста скъпа победа с 2:1 над в група 2 на лига " А " в Лигата на нациите. " аленият динамит " пречупи противника благодарение на две дузпи, осъществени от в 12-ата и 91-ата минута. За гостите пък се разписа Видар Кяартансон в 85-ата минута.

Домакините на стадион " Паркен " в Копенхаген взеха ранна преднина от дузпа в 12-ата минута. Съдията уточни бялата точка след рискова игра против в наказателното поле, а Кристиан Ериксен осъществя наказателния удар за 1:0.

Гостите бяха покрай изравняването в 59-ата минута, когато Йон Дади Бодварсон пропусна страховит късмет с глава от близко.

В 66-ата минута втори гол на " Червения динамит ", дело на, не бе зачетен поради засада.

Последва нов огромен късмет за Исландия. В 77-ата минута някогашният бранител на Левски стреля рисково с глава, само че направи ослепително избавяне.

В 85-ата минута обаче " Викингите " нанесоха своя удар. Кяртансон получи страховит пас в кулоар и невъзмутимо осъществя за 1:1.

В самия завършек на мача обаче Дания получи втора дузпа в своя изгода, този път за игра с ръка на Хордур Магнусон. Отново Ериксен не сгреши и по този начин донесе триумфа на своя отбор за крайното 2:1.

С тези три точки " Червения динамит " към този момент има актив от 10, заемайки втората позиция в класирането и по този начин резервира шансове да се пребори за първото място в групата, което се държи от. За " Викингите " пък това бе пето следващо проваляне в това издание на шампионата, като те остават на дъното с нулев актив.

Лига на нациите 5 кръг, неделя 15 ноември  Дания 2:1краен резулат  Исландия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР