Дания обяви предоставянето на 13-ия пакет военна помощ за Украйна

...
Дания обяви предоставянето на 13-ия пакет военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

Дания обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 500 млн. евро

Дания разгласи даването на 13-ия пакет военна помощ за Украйна на стойност съвсем 500 млн. евро. Това се показва в прессъобщение на Министерството на защитата на Дания, представено от „ TVP World ”.


По-специално, пакетът военна помощ включва танкове Т-72ЕА, БМП-2, артилерийски муниции, безпилотни летателни апарати, стрелково оръжие и бронирано инженерно евакуационно съоръжение. Последното се финансира в съдействие с Германия, означават от датското министерство на защитата.

Също по този начин този пакет от помощи обезпечава поддръжка за цялостния пакет от помощи на НАТО и за взаимните покупки на артилерийски муниции от Европейски Съюз. " Във вторник се срещнах с украинския си сътрудник в Киев и получих нова информация за обстановката в Украйна. Именно въз основа на продължаващите договаряния с украинците беше събран тринадесетият и огромен пакет от дарения за Дания ", съобщи датският министър на защитата Троелс Лунд Поулсен.

На 24 октомври датският военният министър на Дания направи посещаване в Киев, по време на което се срещна с президента Володимир Зеленски, както и украинския си сътрудник Рустем Умиеров./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР