Дания обяви отпускане на 100 милиона датски крони (15,55 млн.

...
Дания обяви отпускане на 100 милиона датски крони (15,55 млн.
Коментари Харесай

Отказът на Дания от въглищата ще ѝ струва 15 млн. долара

Дания разгласи разпределяне на 100 милиона датски крони (15,55 млн. долара) за последователно унищожаване на въглищата. Съобщението беше направено по поводв Глазгоу (COP26) от външния министър на кралството Епе Куфуд.

" Изкопаемите енергийни източници са една от най-големите спънки пред екологичното бъдеще. Ето за какво Дания подхваща целенасочени стъпки за последователно унищожаване на въглищата. Дания ще пожертва 100 милиона датски крони за извеждане от употреба на електроцентрали, работещи с въглища, и за вложения в нови енергийни източници ", се споделя в изказване на датския външен министър.
 Огромно златно богатство бе намерено инцидентно в Дания Огромно златно богатство бе намерено инцидентно в Дания
Едно от най-големите съкровища, откривани в миналото в Дания, бе открито инцидентно в югозападната част на страната. Около 22 златни предме...

Според него изменението на климата е най-голямото предизвикателство на нашето време и последователното отричане от изкопаемите горива е ключът към постигането на задачата за битка с него.

" Като част отза битка с изменението на климата датското държавно управление работи за последователното унищожаване на въглищата и влага доста в нови източници на зелена сила ", изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР