Дания направи обрат и постигна престижна победа с 2:1 като

...
Дания направи обрат и постигна престижна победа с 2:1 като
Коментари Харесай

Дания обърна Франция, Мбапе се контузи

Дания направи поврат и реализира влиятелна победа с 2:1 като посетител против настоящия международен първенец Франция в мач от Лигата на нациите.

И трите попадения в мача паднаха след почивката. Карим Бензема даде преднина на „ петлите “ в 51-вата минута, само че с два гола на резервата на Андреас Корнелиус „ аленият динамит “ избухна.

В края на първата част огромната звезда на френския отбор Килиан Мбапе се контузи и беше наложително сменен от Кристофът Нкунку, който доигра мача.

Скандинавците стигнаха до цялостния актив от точки и са на върха във краткотрайното класиране на група 1, дружно с Австрия, който размаза Хърватия с 3:0.

В началните минути от дуела звездната селекция на Дидие Дешам контролираше повече топката, само че първият късмет се откри пред Дания. Йоаким Мееле се озова на стрелкова позиция, само че ударът му разтресе гредата.

В 9-ата минута Антоан Гризман опита изстрел от далечно разстояние, само че право в ръцете на Каспер Шмайхел.

Четвърт час след началото Карим Бензема порази задачата, само че попадението му не беше зачетено поради засада. По-късно Шмайхел съумя да отрази мощен шут на Мбапе.

Малко преди почивката французите понесоха тежък удар, откакто суперзвездата на ПСЖ се контузи и се наложи да напусне терена наложително.

В началото на втората част Франция поведе. Бензема беше изведен от Орелиен Чуамени. Голмайсторът на Реал Мадрид преодоля няколко бранители и насочи топката в мрежата на Дания – 1:0.

Датчаните обаче не се стреснаха и съумяха относително бързо да възстановят равенството. В 68-ата минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката. Корнелиус беше открит с центриране в наказателното поле и появилият се от аварийна пейка преодоля Юго Лорис.

В 71-вата минута Скот Олсен си освободи пространство за шут и опита да изненада Лорис. Опитният пазач обаче се намеси.

Десетина минути преди приключването на постоянното време Н‘Голо Канте стреля в гредата. Късметът несъмнено покри гостите, които съумяха да стигнат до цялостния поврат в резултата. Корнелиус се измъкна от френската отбрана и невъзмутимо се разписа от дребен ъгъл за крайното 2:1 в интерес на Дания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР