Дания на може да попречи на строителството на руския проект

...
Дания на може да попречи на строителството на руския проект
Коментари Харесай

Дания не може да попречи на Северен поток 2

Дания на може да попречи на строителството на съветския план " Северен поток " 2, съобщи датският министър-председател Ларс Расмусен, представен от Ritzaus Bureau.

„ Нямаме правни благоприятни условия да преодотвратим строителството, можем единствено да го забавим, доколкото можем да не позволим тръбите да минат през остров Борнхолм “, сподели Расмусен.

Ако Дания не издаде такова позволение, газопроводът ще мине през интернационалните води и тогава няма да има нужда от глобата на датската страна.

Датският министър председател счита, че договарянията с Русия би трябвало да се водят от Европейската комисия, а не от обособените страни, през които газопроводът минава.

" Северен поток " 2 на практика дублира в този момент съществуващия " Северен поток " 1 и е планувано да бъде въведен в употреба до края на 2019 година. Дължината му е 1200 км. По двата газопровода ще минават 55 милиарда кубически метра газ годишно.

Германия и Финландия към този момент издадоха позволения за газопровода, само че редица страни са срещу, а Украйна преглежда строителството като опасност за националната сигурност, тъй като новият газопровод ще понижи приходите ѝ от директни такси. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР