Дания, която е третата по големина икономика сред скандинавските държави,

...
Дания, която е третата по големина икономика сред скандинавските държави,
Коментари Харесай

Третата по големина скандинавска икономика не е преживявала такъв спад от 2011-а насам

Дания, която е третата по величина стопанска система измежду скандинавските страни, регистрира най-лошото си тримесечно показване от 2011 година насам. През четвъртото тримесечие тя се е свила повече от плануваното или с най-бързия ритъм за последните 8 години.

Брутният вътрешен артикул (БВП) е намалял с 0,6% за интервала сред юли и септември спрямо предходното тримесечие, демонстрират формалните статистически данни, оповестени в четвъртък.

Очакванията на анализаторите бяха за понижение от не повече от 0,2 на 100, написа Bloomberg.

 Снимка 326522
Източник:

" Свиването пристигна след внезапен спад на запасите, което отразява напъните на бизнеса да отговори на търсенето ", разяснява Лас Олсен, който е основен икономист в Danske Bank.

" Очакваме мощно завръщане през четвъртото тримесечие, само че евентуално ще бъде мъчно да достигнем 2% напредък за годината със сегашните условия ", счита той.

През обсъжданото тримесечие износът на Дания е намалял с 1%, до момента в който потреблението се е свило с 0,6% главно поради по-малко продажби на коли. Официалната статистика сочи още спад от 2,1 на 100 на брутните вложения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР