Дания и Норвегия работят за създаването в Кабул на център

...
Дания и Норвегия работят за създаването в Кабул на център
Коментари Харесай

Дания и Норвегия ще създадат в Кабул център за юноши без право на убежище

Дания и Норвегия работят за основаването в Кабул на център за връщане на малолетни афганистанци с отхвърлени молби за леговище, съобщи организация " Ройтерс ", като се базира на управляващите в двете страни.

Подобно на други западноевропейски страни и в Скандинавия даването на леговище и имиграцията се трансфораха в противоречиви политически тематики, отбелязва организацията. Европейски Съюз разисква разновидността да сътвори центрове за претенденти за леговище с отхвърлени молби отвън границите си, в райони като Северна Африка.

В Съединени американски щати държавното управление на президента Доналд Тръмп се сблъсква със засилващ се негативен отзив против практиката си да разделя децата мигранти от техните родители на американско-мексиканската граница.

Ако датско-норвежкият проект се реализира, непридружените малолетни афганистанци, които са получили отвод за даване на леговище, ще бъдат принудени да се върнат в център в афганистанската столица Кабул.
" Все още нямаме съглашение, само че имаме добър разговор (с афганистанските власти) ", съобщи пред " Ройтерс " норвежкият заместник-министър на правораздаването Туркил Омланд.

" Искаме да създадем безвреден, прекрасен център с същински просветителни благоприятни условия, в сходство с наредбите на Организация на обединените нации за правата на детето ", сподели Омланд. Той добави, че съгласно планувания проект в Афганистан ще бъдат връщани 16, 17 и 18-годишни младежи, само че не и малолетни на възраст 15 или по-малко години./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР