Дания е страната с най-високи данъци сред развитите страни, показва

...
Дания е страната с най-високи данъци сред развитите страни, показва
Коментари Харесай

Датчаните плащат най-високи данъци

Дания е страната с най-високи налози измежду развитите страни, демонстрира изследване на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). След като се съберат облаганията на приходите, вноските за обществено обезпечаване, налог здания и налозите върху стоките и услугите, излиза наяве, че са равни на 45,9 % от брутния вътрешен артикул на страната доходи.

На второ място е Франция. Там съотношението межуд налози и Брутният вътрешен продукт също е 45.9 към 100. Но се регистрира, че Дания има единствено 0.6% бюджетен недостиг, до момента в който Франция е приключила 2016 година на алено с 3.4 на 100. от налози, оповестяват медиите.

Трета е Белгия, където съотношението сред налози и Брутният вътрешен продукт е 44,2 на 100.

Високите налози в Дания са свързани със скандинавската система за обществено обезпечаване. Услугите, обезпечавани от датската страна включват гратис обучение в университета, студентски стипендии, социална система за здравно обезпечаване и щедриобезщетения за безработица и фамилни помощи.

През август тази година съдружното държавно управление в Дания разгласи понижаване на облагането на приходите, налозите върху колите и пенсиите, като част от данъчна промяна, струваща 23 милиарда крони или 3,1 милиарда евро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР