Дания е поредната европейска страна със заразени с фипронил яйца.

...
Дания е поредната европейска страна със заразени с фипронил яйца.
Коментари Харесай

Отровните яйца стигнали и до Дания

Дания е следващата европейска страна със инфектирани с фипронил яйца. От тях са били продадени 20 тона. Датската работа за сигурност на храните посочи, че яйцата не съставляват заплаха за човешкото здраве. Яйцата са били публикувани най-вече в кафенета и кетърингови компании.

Според датската работа за сигурност на храните, следите от фипронил в тях не са нездравословни за човешкото здраве. Фирмата снабдител изтегля продуктите от клиентите си.

До момента осем страни са наранени от абсурда с фипронила. Това са Белгия, Холандия, Люксембург, Германия, Швеция, Франция, Швейцария и Англия. Словашки инспектори също оповестиха за открит фипронил в колета, импортирани от Холандия.

Европейската комисия предложи на всички страни членки на Европейския съюз да бъдат бдителни. Фипронилът се употребява за битка с бълхи, въшки и кърлежи, само че е неразрешен за животни, които могат да се употребяват.

Според Световната здравна организация, веществото в огромни количества се счита за " умерено отровен " за хората. Той съставлява заплаха най-много за бъбреците, черния дроб и щитовидната жлеза.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР