Дания е на 1/8-финал на Евро 2020! След ужасяващото начало

...
Дания е на 1/8-финал на Евро 2020! След ужасяващото начало
Коментари Харесай

Дания "възкръсна" и отива на 1/8-финал

Дания е на 1/8-финал на Евро 2020! След ужасяващото начало на шампионата, белязано от колабирането на Кристиан Ериксен и последвалите две загуби, " аленият динамит " " възкръсна " против Русия. След победа с 4:1 пред близо 30 хиляди фенове на стадион " Паркен " в Копенхаген датчаните хванаха последния трен за елиминациите в шампионата.

Микел Дамсгорд откри с красиво осъществяване в 38-ата минута, Юсуф Поулсен удвои в 59-ата, а за Русия Артьом Дзюба понижи от дузпа.
Снимка: Reuters
В края на мача Дания вкара два бързи гола в границите на три минути. Андреас Кристенсен и Йоаким Меле се разписаха в 79-ата и 82-ата минута.

Дания приключи на второто място в предварителната група, като принос за класирането има и триумфът на Белгия с 2:0 над Финландия.

Дания игра добре и в първите си две срещи, само че нямаше задоволително шанс. Още при старта на Евро 2020 Ериксен се свлече на терена, получавайки сърдечен арест, който мощно тормози освен съотборниците му, само че и целия футболен свят. За благополучие, 29-годишният полузащитник към този момент е изписан от болничното заведение и се възвръща.

Снимка: Reuters

Във втория си мач против Белгия датчаните играха за своя другар Крис и означиха гол, който обаче не бе задоволителен даже за точка.

За " Суоми " остава утехата от третото място в първото присъединяване на тима на европейски финали. Финландия към момента има късмет да продължи на 1/8-финалите като един от четирите най-хубави отбора, останали на трето място.
Снимка: Reuters
Белгийците към този момент си бяха обезпечили първото място, само че завоюваха и третата си среща след автогол на вратаря на Финландия Лукаш Храдецки и попадение на Ромелу Лукаку.

На 1/8-финалите Дания ще срещне Уелс на 26 юни в Амстердам, а Белгия ще играе в Севиля против отбор, приключил на трето място.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР