Дания е много малко вероятно да бъде ударена от втора

...
Дания е много малко вероятно да бъде ударена от втора
Коментари Харесай

Дания не очаква втора вълна на заразяване с коронавирус

Дания е " доста малко евентуално " да бъде ударена от втора вълна на заразяване с ковид , разгласи основният епидемиолог на страната, представен от " Дейли телеграф ".

Правителството разкри проекти за увеличение на тестването и система за следене на инфектирани с ковид.
 Повече бежанци напущат Дания, по-малко са идващите
Повече бежанци напущат Дания, по-малко са идващите

Това регистрират от Министерството на интеграцията

Скандинавската страна, която има 533 умряли от ковид, е първата в Европа, която разхлаби ограничаващите ограничения преди съвсем един месец. Базовото репродуктивно число (R0) и броят на умрелите не престават да падат.

" До момента нито една страна не е видяла втора вълна . Някои страни регистрират качване и понижаване на случаите ", разгласи основният епидемиолог Каре Молбак.

" Но с информацията, която имаме през днешния ден, ние считаме, че е доста малко евентуално да забележим втора вълна ", означи Молбак.

Дания стартира втората фаза на разхлабване на рестриктивните мерки, която включва отваряне на заведенията за хранене и комерсиалните центрове.

Базовото репродуктивно число, което демонстрира приблизително един човек какъв брой души заразява с ковид, е паднало до 0,7 през първата седмица на май от 0,9.

С цел попречване на втора вълна на заразяване държавното управление разгласи, че ще усили тестването до 20 000 дневно.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 281 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 4,1 млн. случая и повече от 286 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,46 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джонс Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР