Дания е европейската държава, чиито компании са използвали най-много технологии

...
Дания е европейската държава, чиито компании са използвали най-много технологии
Коментари Харесай

Българските фирми са на опашката в ЕС по ползване на изкуствен интелект

Дания е европейската страна, чиито компании са употребявали най-вече технологии с изкуствен интелект през 2021 година, а българските компании се подреждат измежду последните в класацията. а на края на опашката е Румъния, съгласно данните на Евростат за използването на модерните смарт технологии в бизнеса.

Те включват изкуствен интелект, който дава на машините и системите опцията да се образоват и вземат решения с известна степен на самостоятелност, с цел да реализиран характерни цели, както и Интернет на нещата – среда, в която машини, устройства, датчици и системи са свързани между тях и могат да си споделят посредством интернет.

Няколко са технологиите с изкуствен интелект, които се вземат поради за правенето на класацията. Става въпрос за текстови разбори от машини; превръщане на говорима тирада в писмен формат; технологии, генериращи писмен или приказваме език; такива, които разпознават предмети или хора въз основата на снимки; машинно образование за разбор на данни; технологии за автоматизиране на работни процеси и взимане на самостоятелни решения от машините и такива за независимото им напредване във физическа среда.

През 2021 година 8 на 100 от фирмите в Европейски Съюз са употребявали най-малко една от тези технологии с изкуствен интелект, регистрира Евростат.

В Дания 24 на 100 от компании употребяват някоя от технологиите. Други страни с релативно високо асимилиране на изкуствения разсъдък са Португалия (17%) и Финландия (16%).

Междувременно минимум компании са употребявали някоя от тези седем технологии за изкуствен интелект през 2021 година в Румъния (1 на сто). На опашката са още Полша, Унгария, Кипър, Естония и България (с по 3 на сто).

През 2021 година 29 на 100 от фирмите в Европейски Съюз са употребявали свързани устройства или системи, които могат да бъдат следени или следени отдалечено посредством интернет. Най-голяма част от фирмите, употребявали Интернет на нещата, са го правили за сигурността на пространствата (интелигентни алармени системи, камери и други смарт устройства – 72 на сто). По-малко компании са употребявали Интернет на нещата за ръководство на потреблението на сила (интелигентни измервателни уреди и термостати - 30 на сто) или за техническо обслужване (сензори, които наблюдават нуждата от техническо обслужване на машини и транспортни средства - 24 на сто).

Сред страните членки над половината от фирмите в Австрия (51 на сто) са употребявали Интернет на нещата през 2021 година. След нея се подреждат Словения (49 на сто), Финландия и Швеция (40 на 100 и в двете страни). За сметка на това най-нисък дял е регистриран в Румъния (11 на сто), България (15 на сто) и Естония (17 на сто).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР