Данил Лесенко, световен шампион в зала, получи отказ да стартира

...
Данил Лесенко, световен шампион в зала, получи отказ да стартира
Коментари Харесай

Спряха фаворит в атлетиката от Евро 2018

Данил Лесенко, международен първенец в зала, получи отвод да започва на европейското по лека атлетика, два дни преди шампионата в Берлин (6-12 август). Международната федерация (ИААФ) лиши неутралния статут на аса в скока на височина поради нарушение на допинг разпоредбите. В рамките на 12 месеца водачът в планетарната класация е пропуснал 3 инспекции.
Лисенко бе в групата на 30-те съветски спортисти, позволени до конкуренцията в Германия. Той бе и измежду любимците за купата с достижение от 240 см.

„ Сам съм си отговорен – съобщи първенецът. -Винаги давам проби и от никого не се укривам. Но съм нехаен към попълването на местонахождението ми в системата АДАМС. Разбира се, с това няма да завърши кариерата ми. Продължавам да упражнявам и да очаквам заслужено решение. “
Юрий Борзаковский, основен треньор на сборная, се надява спортистът да отнесе минимално наказване – от 1 до 2 години. Докато първият му ментор
Николай Ковалски счита, че глобата ще е за 24 месеца.
В бранша няма да има български скачач, откакто Тихомир Иванов пропуща шампионата поради контузия.
Същевременно ИААФ отхвърли да върне интернационалните права на олимпийската шампионка в скока на височина от Лондон 2012 Анна Чичерова (Русия).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР