Даниил Медведев заяви, че се стреми към титлата във всеки

...
Даниил Медведев заяви, че се стреми към титлата във всеки
Коментари Харесай

Медведев: Отсъствието на „Голямата тройка“ не променя нищо за мен


Даниил Медведев съобщи, че се стреми към купата във всеки шампионат, без значение дали в него вземат участие представители на „Голямата тройка“. Тази година Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович още веднъж ще пропуснат канадския Мастърс, както бе и предишния сезон. Федерер ще се завърне на корта едвам за Laver Cup (23-25 септември), до момента в който Надал отдръпна поръчката си, защото към момента не е изцяло възобновен от травмата в коремната област, която го извади от Уимбълдън. В същото време Новак Джокович не бе позволен в Канада, защото не е имунизиран против Covid-19.

„Ако представителите на „Голямата тройка“ взе участие в който и да е шампионат, постоянно са главните любимци. Това въобще не е изненадващо поради купищата трофеи, които са спечелили през годините. В същото време обаче тяхното наличие или неявяване не трансформира обстановката персонално за мен, защото във всеки шампионат, в който играя, задачата ми е купата. Няма значение дали на финала играя против втория подложен или против квалификант – желая да победя“ – сподели Медведев на конференцията си преди шампионата.

„Разбира се, възприятието да надделееш над някого от тримата постоянно е особено, въпреки че към момента не съм успявал да победя Федерер. Победите над Рафа и Новак бяха невероятни моменти от кариерата ми и ми дадоха голямо самочувствие. Тъжно е, че никой от тях няма да играе в Монреал, само че купа от Мастърс постоянно е голям триумф, без значение кого си победил на финала“ – добави международният №1.

На въпроса дали счита, че неучастието на Уимбълдън се е отразило отрицателно на кондицията му, руснакът отговори „Нямаше по какъв начин да трансформира решението на уредниците. Трябваше да последвам разпоредбите. Исках да играя на Уимбълдън, естествено, само че има неща, които не можеш да промениш. След шампионата в Майорка си починах за известно време и мисля, че се приготвих доста добре за шампионатите в Северна Америка. Чувствам се на 100 % както във физическо, по този начин и в психическо отношение. Точно това беше повода да реша да играя в Лос Кабос. Исках да видя на какво равнище съм след шампионатите на клей и трева. В момента се усещам доста добре и чакам с неспокойствие идните турнири“.

Медведев разяснява и борбата за първото място в ранглистата. В момента той има 1115 точки преднина пред втория в подреждането Александър Зверев и 2255 пред третия Рафаел Надал, само че ще има да пази доста точки през идващите седмици. Миналата година руснакът завоюва купите в Торонто и на US Open и стигна до полуфинал в Синсинати.

„Да съм №1 в света е нещо необикновено и съм доста благополучен, че съумях да го реализира. Предстоят три шампионата, в които могат да бъдат извоювани 4000 точки. Това е максимумът. Ще се веселя да ги печеля всичките и ще направя всичко допустимо, с цел да го реализира, само че няма да е по никакъв начин елементарно. Ако някой успее да завоюва и трите шампионата, сигурно ще си подсигурява място на финалите в Торино“.

„Ако Алкарас успее да го направи, ще има голям късмет да се изкачи на върха. Ако съм аз, ще запазя позицията много по-дълго. Ясно ми е, че сега Надал и Алкарас са надалеч пред останалите в годишната ранглиста, само че това може да се промени. Не се безпокоя прекалено много за това, само че въпреки всичко ще опитам да печеля допустимо най-вече точки до края на сезона“ – безапелационен е първенецът на US Open.

Медведев бе запитан и дали има някакъв по-специален метод, по който се приготвя за мачовете си.

„Подготовката ми зависи от доста фактори, най-много от съперника и момента на мача. Когато да вземем за пример играх против Джокович на финала на Australian Open, той бе в много дълга победна серия. Беше на гребена на вълната и се усещаше ужасно. Подготвих се по допустимо най-хубавия метод и следвах напълно тъкмо нормалния си режим, само че все пак той ме победи елементарно. След шампионата дълго време се чудех за какво се случи това. Бях във форма и се усещах добре, само че очевдино нещо ми липсваше“.

„Преди финала на US Open се приготвих доста по-добре душевен и бях изцяло сигурен, че ще се оправя по-добре. Не споделям, че това бе единствената причина да победя, само че несъмнено бе измежду решаващите фактори. Трябва да подхождаш доста съществено лъм всеки мач, защото на нашето равнище няма слаби противници“ – приключи водачът в ранглистата.

В първия си мач в Монреал Медведев ще се изправи против спечелилия от дуела сред Ник Кирьос и Себастиан Баес.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР