Даниил Медведев заяви, че има желание да играе на Уимбълдън,

...
Даниил Медведев заяви, че има желание да играе на Уимбълдън,
Коментари Харесай

Медведев: Искам да играя на Уимбълдън, но не зависи от мен


Даниил Медведев съобщи, че има предпочитание да играе на Уимбълдън, само че не може да направи нищо, с изключение на да чака решението на All England Club и Lawn Tennis Association. Миналата година английската федерация не позволи играчи от Русия и Беларус в своите шампионати, в това число Уимбълдън, като това ѝ донесе съществени финансови наказания от страна на ATP и WTA.

Медведев обаче се възползва от опцията да играе в шампионатите на трева отвън Англия, като изрази убеденост, че може да играе мощно и на този тип кортове. През 2021 година руснакът завоюва купата в Майорка, като това е единственият му ATP трофей, извоюван на настилка, друга от хард.

„ Харесвам тревата, само че тя е доста сложна настилка. Бих споделил, че е малко по-трудна от хард кортовете. Точно по тази причина изпитвам голямо почитание към триумфите, които Новак Джокович е постигнал в тези шампионати. На трева може да се изправиш против състезател, който просто сервира добре в този ден и вероятността да играе най-малко един тайбрек ще е доста огромна. Джокович толкоз постоянно е побеждавал с 6-4, 6-4, 6-4 на Уимбълдън, че в действителност не знам по какъв начин го прави “ – сподели Медведев пред Eurosport.

„ Точно по тази причина тревата към момента е сложна настилка за мен. Миналата година изгубих от Тим Ван Райтховен в Хертогенбош, макар че преди финала играех ужасно и се усещах доста добре. Това обаче беше денят на Тим и той изпращаше същински бомби една след друга. Вероятността сходно нещо да се случи на хард корт е много по-малка “.

Медведев изрази вяра, че ще получи опцията да играе на Шампионата тази година и да запише мощен резултат. При последното си към този момент присъединяване през 2021 година той стигна до осминафинала, като това е най-хубавото му достижение в шампионата досега.

„ Искам да играя на Уимбълдън, само че не знам какво ще бъде тяхното решение. Просто ще очаквам и се надявам, че тази година ще получа шанса да се изявя в шампионата и да запиша мощно показване “.

Неучастието на Уимбълдън обаче даде на Медведев повече време да се приготви за шампионатите в Северна Америка. В началото на август той завоюва купата в Лос Кабос, която бе негова първа за 2022, а след това игра полуфинал в Синсинати и осминафинал на US Open.

„ Трябваше да приема обстановката, защото нямаше по какъв начин да трансформира решението на Уимбълдън и трябваше да последвам разпоредбите. Реших, че не трябва да мисля единствено за отрицателната част на нещата. Исках да играя на Уимбълдън и да се показва допустимо най-добре, каквото е желанието ми за всеки огромен шампионат. Беше неприятно, само че се концентрирах върху тениса, защото това е моята специалност и я обичам. Както споделих, би трябвало да следваме разпоредбите, в това число и това за неутралния байрак. Въпреки това обаче не мисля, че това промени нещо. Все още съм Даниил Медведев и не преставам да се стремя към най-престижните титли и да поставям старания да спечелвам всеки мач, без значение от съперника и ранга на шампионата. Това в никакъв случай няма да се промени “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР