Даниил Медведев започна великолепно настоящия сезон, но определено поизгуби инерция,

...
Даниил Медведев започна великолепно настоящия сезон, но определено поизгуби инерция,
Коментари Харесай

Тенис показно: Медведев даде само 3 гейма на шампион от Laver Cup за успешн старт в Пекин

Даниил Медведев стартира превъзходно сегашния сезон, само че несъмнено поизгуби инерция, откогато завоюва изненадващо трофея на Мастърса в Рим. Руснакът позволи някои изненадващи провали и последователно се оказа напълно в сянката на Новак Джокович и Карлос Алкарас, само че някогашният номер едно показва, че по никакъв метод не трябва да бъде подценяван и доближи до финала на US Open, надигравайки самия Алкарас, който тогава беше в ролята на международен номер едно и защитаващ първенец.

За страдание на московчанина, то Джокович не му остави особени шансове във финала и го надигра с 3:0 сета, само че очевидно Медведев е съумял да преодолее бързо въпросното проваляне и през днешния ден се завърна на корта със страхотна победа над един от най-прогресиращите играчи през годината, а точно Томи Пол.

Американецът единствено допреди няколко дни беше част от Световния тим, който завоюва купата на Laver Cup и е в позиция да се класира за финалите на ATP, само че международният номер три не му остави никакви шансове и го отстрани с безапелационното 6:2 6:1, с цел да се класира за 1/8-финалите на ATP 500 конкуренцията в Пекин, където го чака следващ конфликт с Алекс Де Минор, като любопитното е, че австралиецът надделя руснака в 2 от последните си 3 срещи с него.

Началото на срещата не беше по никакъв начин позитивно за втория подложен, защото Пол незабавно взе пробив преднина, единствено че отговорът на любимеца беше повече от безапелационен и той завоюва 3 от идващите 4 гейма на нула и доста скоро той самият разполагаше с брейк задатък. Медведев не беше усложнен с нищо от ударите на своя противник, които бяха прекомерно централно ориентирани и скоро първата част завърши сполучливо за по-високоранкирания състезател, откакто се стигне до следващ пробив в негова изгода.

Вторият сет стартира с по едно елементарно извоювано подаване от страна на двамата тенисисти, само че след това още веднъж финалистът от US Open напълно контролираше хода на срещата и не отпусна нито гейм повече на своя конкурент, записвайки повече от безапелационна победа на старта в китайската столица.

That’s some great tennis played by Daniil Medvedev today

6-2 6-1 vs. Tommy Paul to reach the ATP 500 Beijing R2

56th win of the year, 39th on hard
— Mario Boccardi (@marioboc17)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР