Даниил Медведев взе своя реванш срещу Адриан Манарино и изглежда

...
Даниил Медведев взе своя реванш срещу Адриан Манарино и изглежда
Коментари Харесай

Медведев се реваншира на финалиста от Майорка и продължава без загубен сет на Уимбълдън

Даниил Медведев взе своя реванш против Адриан Манарино и наподобява все по-уверен върху тревата. Руснакът не мина четвъртфиналите на нито една от двете подготвителни съревнования, в които все присъединяване на трева, само че до момента наподобява в топ форма на Уимбълдън и записа втори следващ триумф без изгубен сет - 6:3 6:3 7:6(5). Така някогашният номер едно си отмъсти за провалянето, което му беше нанесено от ветерана преди няколко седмици в Хертогенбош и му следва да срещне един всред Мартин Фучович и Маркос Гирон, чийто мач беше пресечен при 2:1 сета в интерес на унгареца заради мрачевина.

В началоо още веднъж изглеждаше, че Медведев ще срещне съществени проблеми със съпротивата на левичаря, който пръв имаше два брейкбола, единствено че сервисът на третия подложен му се притече на помощ и той се измъкна от сложната обстановка. Постепенно любимецът привикна към доста ниските топки, с които го тормозеше Манарино и стартира да се усеща чудесно в разиграванията, печелейки четири поредни гейма, с цел да си обезпечи триумфа в откриващия сет.

Втората част се трансформира в същинска наказателна акция на москочанина, който за по-малко от 20 минути се изтреля напред с 5:0 гейма и изглеждаше, че интригата в конфликта е тотално изчезнала. Все отново 35-годишният състезател съумя да върне един от брейковете си пасив, само че нямаше сили за освен това и сетът скоропостижно отиде в актива на някогашния притежател на трофея от US Open.

Медведев скоропостижно пое надзор и над третата част, където се откъсна с ранен пробив и се приближи на единствено два гейма от спечелването на дуела, единствено че Манарино не се беше преди и изравни за 4:4, а тогава срещата беше прекратена заради мрачевина. Днешното доиграване пък ни показа опцията да следим тайбрек, в който французинът пръв осъществя мини брейк, но оттова насетне нямаше особени причини против именития си противник и международният номер три подпечата триумфа си в мача.

Medvedev`s moving
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР