Даниил Медведев все още не губи надежда, че би могъл

...
Даниил Медведев все още не губи надежда, че би могъл
Коментари Харесай

Медведев: Иска ми се да мога да играя на Уимбълдън


Даниил Медведев към момента не губи вяра, че би могъл да играе на Уимбълдън. Организаторите постановиха възбрана за присъединяване на тенисистите от Русия и Беларус поради съветската инвазия в Украйна, само че обявиха, че решението би могло да бъде преразгледано в случай че обстановката се промени до началото на юни. Медведев, който се завръща на корта след месец и половиан неявяване на шампионата в Женева, разкри, че към момента не е разговарял с други играчи по тази тематика, само че е подготвен да го направи при първа опция.

„Това е тематика, за която се приказва доста. Опитах се да открия цялата налична информация, защото обстановката е доста комплицирана. Намесени са Уимбълдън, ATP, евентуално и английското държавно управление. Ако поискате мнението на 100 играчи, евентуално ще ви кажат 100 разнообразни неща. Ако би трябвало да съм почтен, желае ми се да мога да играя на Уимбълдън. Обичам шампионата и почитателите в Англия. За страдание обаче тази година очевидно това няма да се случи. Ще вземам участие в други шампионати на трева, с цел да мога да съм квалифициран при положение, че трансформират решението си. Ако не се случи, тогава ще очаквам до идната година“ – разяснява международният №2 пред организация „Франс Прес“.

Миналата седмица стана ясно, че Медведев е подал поръчка за присъединяване на ATP 250 шампионата в Хертогенбош . В първите дни на войната той и други водещи съветски тенисисти като Андрей Рубльов, Карен Хачанов и Анастасия Павлюченкова се оповестиха срещу войната, само че все пак решението на Lawn Tennis Association засегна и тях.

„Постоянно проследявам всички вести към протичащото се в Украйна. Ситуацията е доста неприятна. Все още не съм имал опция да беседвам с другите играчи по отношение на решението на Уимбълдън. Пристигнах в Женева в събота и до момента времето ми бе отдадено на настаняване, акомодация и тренировки. Рано или късно обаче този въпрос ще бъде издигнат и когато това се случи, ще се веселя да го обсъдим. Нямам визия какво биха могли да решат от Уимбълдън след седмица или месец. Това е отвън моя надзор. В момента мисля само за идния мач“ – съобщи първенецът на US Open.

Медведев ще стартира присъединяване си в Женева с мач против Риашр Гаске. До момента салдото в съперничеството им е 2-1 в интерес на руснака, който завоюва последните два конфликта посред им. При възможна победа лидерът на схемата ще се изправи против Марко Чекинато или Камил Майхжак на четвъртфиналите.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР