Даниил Медведев винаги ще помни турнира в Синсинати, но не

...
Даниил Медведев винаги ще помни турнира в Синсинати, но не
Коментари Харесай

Медведев: Мисля единствено за следващия мач


Даниил Медведев постоянно ще помни шампионата в Синсинати, само че освен поради резултатите си на корта. През 2019 година руснакът завоюва първия си Мастърс трофей точно на Western & Southern Open, само че преди да стигне до този успех, актуалният водач в ранглистата е трябвало да мина през много провокации отвън корта. Медведев, който в седмицата преди оня шампионат игра край в Монреал, бил поканен от уредниците на пътува с под наем полет, само че нещата се объркали съществено.

„Полетът се забави поради гръмотевична стихия. Бях девети в схемата на шампионата, тъй че една позиция не ми доближи, с цел да си спестя първия кръг и да играя в сряда. Пристигнах в хотела в 04:30 ч. в понеделник, след което трябваше някак да се приготвя за мач във вторник“ – описа първенецът на US Open на вчерашната си конференция.

„Бях смачкан, защото преди този момент бях стигнал до финала в Монреал и Вашингтон и се натрупаха много мачове в къс интервал. Бях решен да дам всичко от себе си в Синсинати, само че нямах изключително високи упования. Във всеки мач беше едно и също – усещах се изтощен и нещо ме болеше. Постоянно си споделях „Просто завоюва този мач и ще забележим какво ще стане в следващия“.

Опасенията на Медведев обаче се оказаха напразни: той победи Кайл Едмънд с 6-2, 7-5 в първи кръг, като след това загуби единствено един сет в хода на шампионата – против защитаващия купата Новак Джокович на полуфинала.

„Пазя невероятни мемоари от оня шампионат. Мачовете от четвъртфинала нататък бяха едни от най-силните в кариерата ми. Двубоят с Новак беше необикновен. Винаги ми е прелестно да пристигам в Синсинати. Турнирът не се е трансформирал изключително през последните три години. Много ми харесва атмосферата и постоянно играя добре тук. Надявам се тази година да не е изключение“ – сподели международният №1.

Макар да не съумя да отбрани купата в Канада, губейки още във втори кръг от Ник Кирьос, Медведев не е изключително обезпокоен от случилото се в Монреал.

„Срещу Кирьос играх добре, въпреки резултатът да споделя друго. Загубих във втори кръг, което не наподобява добре за статистиката, в случай че пренебрегваме обстоятелството против кого играх и в каква форма е той. Но поради резултатите ми от последните години, както и поради метода, по който се усещам сега, съм надъхан оптимистично освен за Синсинати, само че и за US Open“.

Медведев ще стартира присъединяване си в Охайо с мач против Ботик ван де Зандсхулп, който отстрани Максим Креси в първи кръг.

„Целта ми е да изиграя допустимо най-вече мачове в Синсинати, с цел да мога да натрупам убеденост и игрова процедура тъкмо преди US Open. Въпреки това обаче не мисля прекалено много напред. Съсредоточен съм само върху идващия мач. Схемата е цялостна със мощни играчи и няма да ми е по никакъв начин елементарно. Понякога се случва някой да се отдръпна или да е изтощен поради натрупали се мачове, само че не мога да разгадавам на това. Още след първия път, в който погледнах схемата, ми стана ясно, че още в самото начало ще се изправя против доста сложен опонент“ – приключи руснакът.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР