Даниил Медведев трябваше да претърпи разочарование на финала в Индиън

...
Даниил Медведев трябваше да претърпи разочарование на финала в Индиън
Коментари Харесай

Летящ старт за защитаващия шампион: Медведев се разправи с бивш финалист от Sofia Open

Даниил Медведев трябваше да претърпи отчаяние на финала в Индиън Уелс, където беше изрично надигран от Карлос Алкарас, само че руснакът несъмнено наподобява подготвен да се реваншира в Маями, където изискванията са надалеч по-бързи и му пасват чудесно. Неслучайно някогашният номер едно завоюва трофея от конкуренцията през предишния сезон, а през днешния ден стартира своята отбрана на купата с безапелационен успех над Мартон Фучович - 6:4 6:2. Любопитното е, че това беше повтаряне на финала от Sofia Open 2019, когато още веднъж Медведве излезе победител и той към този момент има преднина от 4:1 победи в директните си срещи с унгареца, а в третия кръг му следва да премери сили с някогашния представител на топ 10 - Камерън Нори.

Двубоят изобилстваше от продължителни разигравания в началните минути и Фучович нямаше проблеми да поддържа високото движение на международния номер четири, но последователно умората налегна непоставения състезател и любимецът проби за преднина от 3:2 в своя изгода. Последваха спокойни мигове за сервиращите, което изцяло устройваше миналогодишния първенец и за него нямаше никакви компликации по пътя му да се поздрави с триумфа в първия сет.

С напредването на конфликта, то ставаше все по-ясно, че Фучович няма нужната увереност, с цел да предложи нещо по-различно на корта и продължаваше да играе в комфортното за неговия конкурент русло, а това докара до два следващи пробива в сервис геймовете на унгареца, чиито съпротивителни сили бяха изцяло пречупени и скоро Медведев подпечата мястото си в идната фаза на надпреварата.

The champion is in the building!

Daniil Medvedev starts title defence with a victory over Marton Fucsovics 6-4 6-2 in Miami

Next up: Norrie or Cobolli
— We Are Tennis (@WeAreTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР